Kodėl verta naudoti suvirinimo stalą
Kodėl verta naudoti suvirinimo stalą?

Pagrindinis suvirinimo stalo tikslas yra suteikti suvirintojui stabilų paviršių darbui. Suvirinimo stalas gali būti naudingas atliekant įvairias užduotis (tokias kaip matavimas, montavimas, stalo naudojimas kaip įžeminimas ir t.t.) Kitas suvirinimo stalo privalumas yra patogumas. Dauguma stalų turi reguliuojamas kojas, todėl suvirintojas darbo metu gali sėdėti ar stovėti ergonomiškoje padėtyje.

Kas svarbu gerame suvirinimo stale?

Patogumas ir tvirtumas yra būtinos gero suvirinimo stalo savybės. Be šių savybių, jums tinkamiausias suvirinimo stalo tipas gali priklausyti nuo jūsų dirbtuvių ploto, projekto ir biudžeto. 

Į ką reikia atsižvelgti renkantis suvirinimo stalą?
Suvirinimo stalo dydis

Kiek didelis jūsų tipinis projektas? Tai gali padėti jums nustatyti, kokio dydžio suvirinimo stalo jums reikia. Jei jums reikia daugiau vietos darbui su dideliais metalo gabalais, rinkitės stalą, kurio ilgis ir plotis yra 2 metrai ar daugiau. Didelis modulinis stalas gali būti geras pasirinkimas, jei jūsų projekto dydžiai yra nuolat skirtingi.

Mažesniems ruošiniams pasirinkite stalą, kurio ilgis ir plotis yra nuo pusės iki dviejų metrų. Kai kurie mažesni stalai netgi suprojektuoti taip, kad juos būtų galima sulankstyti - tai didelis privalumas suvirintojams, kuriems trūksta vietos dirbtuvėse. 

Suvirinimo stalu priedai
Suvirinimo stalo priedai

Kaip neleisite savo darbui slysti? Spaustukas. Geros naujienos yra tai, kad dauguma suvirinimo stalų jau yra su įmontuotu spaustuku. Taip pat galite apsaugoti įvairius kabelius, pritvirtindami juos spaustukais. Štai keletas kitų priedų, kurie taip pat gali palengvinti darbo dieną:

  • Padėklai šiukšlėms, nuolaužoms, dulkėms gaudyti
  • Magnetai konstrukcijai sulaikyti
  • Kampiniai bėgeliai arba laikikliai, kurie gali būti kaip papildomomas rankų komplektas, kad ruošiniai būtų laikomi tam tikrose padėtyse
  • Kai kurių stalų šonuose yra kabliukai, kurie puikiai laiko kabelius arba suvirinimo pistoleto.
Suvirinimo stalo portabilumas

Jei turite didelę dirbtuvę ir planuojate vykdyti sunkius projektus, galbūt norėsite didelio stalo su fiksuotomis kojomis. Šie stalai paprastai labai daug sveria, tad reiktų rinktis modulinies stalų variacijas, kurie dar turėtu ir transportavimo ratukus prie savo kojų.

Suvirintojai, turintys mažesnes ditbtuves arba dirbantys keliose darbovietėse turėtų apsvarstyti apie nešiojamus virinimo stalus. Šių stalų pagrindai gali būti sulankstomi, todėl juos lengva transportuoti. Daugelis jų yra su ratukais, kad suvirintojams nereikėtų jų dažnai lankstyti ir išskleisti. Vienas nešiojamų stalų trūkumas yra tas, kad jie paprastai negali atlaikyti tiek svorio, kiek fiksuoti.

Suvirinimo stalo paviršius

Dvi funkcijos, kurios gali būti naudingos, yra paviršiaus padengimas ir lizdai. Cinko danga gali neleisti rūdims ir karštoms šiukšlėms prilipti prie stalo, tuo pačiu leisdama jai praleisti elektros srovę. Plyšiai ir skylės palengvina užveržimo darbus, nes suvirintojas neapsiriboja darbo tvirtinimu prie stalo kraštų.

Suvirinimo stalų pirkimo opcijos

Renkantis suvirinimo stalą, reikia atsižvelgti į daugelį dalykų ir galiausiai geriausias pasirinkimas priklausys nuo jūsų darbų dydžio, darbo vietos ir biudžeto.

Studentai, įstoję į suvirinimo mokymus, gali norėti pasigaminti patys savo darbo stalą arba įsigyti naudotą, o profesionaliems suvirintojams rekomenduojama jau svarstyti apie naujo stalo su papildomomis funkcijomis pirkimą.

Bet kokiu atveju, suvirinimo stalas gali būti labai naudinga įranga daugelyje suvirinimo dirbtuvėse.